A sokoldalú húsféle sütve, rántva, de akár töltve is isteni. Ha idén az ünnepi asztalra valami egészen különlegeset szeretnétek varázsolni, próbáljátok ki a rózsaborsos változatot!

rózsaborsos sertéskaraj

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg sertéskaraj | | só 1 evőkanál mustár 1 evőkanál durvára őrölt borskeverék 2 evőkanál rózsabors 1 csokor petrezselyem | | olaj

1. A karajról levágjuk a hártyát, megsózzuk, bedörzsöljük a mustárral, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és a durvára őrölt borskeverékkel. 1 órát hagyjuk állni a hűtőben.

2. A húst egy magas falú tepsibe tesszük, meglocsoljuk olajjal és 1,5 dl vizet öntünk alá. Alufóliával lefedve 120 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 2 órát. Ekkor levesszük a fóliát, és további 20 percig sütjük 180 °C-on. Kivesszük, végül meghempergetjük az enyhén megtört rózsaborsban.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PÁCOLÁS
SÜTÉS 2 ÓRA 20 PERC
KALÓRIA 384 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. decemberi számában jelent meg, még több fantasztikus karácsonyi finomsággal egyetemben.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter