Olyan receptet keresel a hétvégi ebédhez, amiért kicsik és nagyok egyaránt lelkesedni fognak? Akkor a legjobb helyen jársz – próbáld ki te is Tobai Róbert ínycsiklandó finomságát (vagy egyik kedvenc magyaros receptjét)!
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg füstölt szalonna | 50 dkg vöröshagyma | 80 dkg sertéslapocka | só, bors | 1 evőkanál mustár | 2 evőkanál liszt | 4 dl tejföl | 40 dkg tarhonya
- A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a tisztított, félkarikára vágott vöröshagymát. Rádobjuk a csíkokra vágott sertéshúst, tovább pirítjuk, amíg el nem veszíti a nyers színét. Sózzuk, mustárral ízesítjük, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
- Nagy lángon pároljuk, és amikor elpárologott a víz, ismét felöntjük annyival, hogy ellepje. Ezt legalább háromszor megismételjük, ha nem puhul meg a húst, felöntjük még egyszer.
- Amikor a hús megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, pár perc alatt összeforraljuk. Főtt tarhonyával tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 1319 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes