Recept videó: Gyors töltött paprikák vacsorára csirkés és sajtos változatban

Egy színpompás, nyáridéző komfortfogásra vágysz? Mutatunk egy húsos és egy vega variációt egy ízekben gazdag töltött paprikára!

— SZPONZORÁLT TARTALOM —

Hozzávalók:

  • 2 tasak Good Lunch rizzsel és vörösbabbal
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 200 g csirkemellfilé, apró kockákra vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 darab kaliforniai paprika, megmosva, kicsumázva
  • 100 g mini mozzarella, félbe és apóra vágva
  • 80 g fetasajt, összemorzsolva
  • 1 marék bazsalikom

Elkészítés:

  1. Készíthetünk húsos és húsmentes opciót is. Ehhez érdemes különböző színű vagy formájú paprikát használni, hogy meg lehessen őket különböztetni. Mi húsos opcióhoz egy hosszúkásabb, piros színű paprikát választottunk, a húsmenteshez pedig egy narancssárgás, laposat.
  2. Elsőkörben a csirkemell kockákat serpenyőben, három evőkanál olívaolajon aranybarnára pirítjuk és sóval, borssal ízesítjük. 
  3. Az előkészített kaliforniai paprikákat elkezdjük felváltva megtölteni a Bonduelle Good Lunch rizses és vörösbabos keverékével, a lepirított csirkemellel és mozzarella sajttal. A rétegezést addig folytatjuk, amíg jó gazdagon meg nem töltjük a paprikákat.
  4. Végül a tetejére ültessünk apróra vágott mozzarellát. Ezeket tegyük félre, majd készítsük el a húsmentes változatot is.
  5. Ehhez fogjuk a laposabb paprikákat, és kezdjük el rétegezni a Bonduelle Good Lunch rizses és vörösbabos keverékével és fetasajttal. A töltelék legtetejére helyezzünk kevés feta és mozzarella sajtot.
  6. Öntsük paradicsomszószt egy tűzálló edénybe, és ültessük bele a megtöltött paprikákat.
  7. Süssük előmelegített sütőben 200 °C fokon 40 percig.
  8. Ez idő alatt a töltelék kellően összemelegedik, a paprikák pedig átsülnek.
  9. Miután elkészült a paprikákat egy kevés paradicsom szósszal és ízlés szerint bazsalikom levelekkel találjuk.