Mogyorós sütőtöktorta – 160 grammos diéta karácsonykor is!

Attól, hogy diétáztok még nem kell a pazar karácsonyi fogásokról lemondani! Ezúttal a szénhidrátcsökkentett ünnepi menü összeállításához nyújtunk segítséget!

mogyorós sütőtöktorta

HOZZÁVALÓK 12 SZELETHEZ: 50 dkg sütőtök (pucolt mennyiség) 5 tojás 1 evőkanál mascarpone 5 dkg édesítőszer | | 5 dkg vaj 1 (kezeletlen) narancs héja 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 1-1 teáskanál őrölt gyömbér, őrölt fahéj 10 dkg aprított, pirított török mogyoró

1. A tököt kockázzuk fel, főzzük puhára, szűrjük le, hagyjuk teljesen kihűlni. Botmixerrel pürésítsük. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a mascarponét, az édesítőszert, a narancshéjat, 2 dkg tönkölylisztet, a fahéjat és a gyömbért. Keverjük simára.

2. A maradék 3 dkg lisztet és az aprított mogyorót dolgozzuk össze morzsásra a lágy vajjal. Egy 20-21 cm-es tortaforma aljába lapogassuk bele, öntsük rá a tökkrémet. 180 °C-ra előmelegített sütőbe tegyük be sülni 1 órára (tegyünk alá egy tepsit vagy fóliát, a vaj kicsit kicsöpöghet a tésztából). Szeletelés előtt hagyjuk hűtőszekrényben állni 3-4 órát (vagy egy éjszakát). Egy szelet szénhidráttartalma: 9,1 gramm.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 1 ÓRA
KALÓRIA 162 KCAL/SZELET

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. decemberi számában jelent meg, 160 grammos diéta rovatunkban.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője