Ősszel a tésztaételeké a főszerep!

Mi a közös a tortelliniben, a ravioliban, a gyozában, a dim sumban és a cannelloniban? Például az, hogy mindegyiket megtöltheted hússal, hallal, zöldségekkel vagy akár sajttal, és ha nyakon öntötted egy kis mártással, máris kész az ellenállhatatlan ebéd! Nagy Tünde szuper fogását kár is lenne kihagyni hétvégén – íme, a recept hozzá!

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához: 40 dkg liszt + a nyújtáshoz | 4 tojás | fél teáskanál só
A töltelékhez: 3 evőkanál olívaolaj | 1 fej vöröshagyma | 15-20 dkg csirkemellfilé | só, frissen őrölt bors | 20 dkg cukkini | 12 dkg ricotta

  1. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, beleütjük a tojásokat, sózzuk, villával összekeverjük, amikor összeállt a tészta, kézzel összegyúrjuk enyhén lisztezett felületen. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, hűtőben legalább 1 órát hűtjük.
  2. Lisztezett felületen sodrófával vékonyra nyújtjuk, szinte látszódjon a deszka mintája, kb. 2 mm vékony legyen (dolgozhatunk tésztanyújtó géppel is). Kb. 15 cm átmérőjű átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk.
  3. Az olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük a nagyon apróra vágott csirkemellfilét, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, pár percig pároljuk. Ricottával kikeverjük.
  4. A tésztakorongok közepére teszünk egy adag tölteléket, félbehajtjuk, a széleit összenyomkodjuk, villával lenyomkodjuk.
  5. A darabokat lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor feljön a felszínre, onnan számítva kb. 3 perc alatt. Paradicsomszósszal kínáljuk.

Tipp:

Házi paradicsomszószhoz szórj 3-4 dl paradicsomszószba sót, borsot, adj hozzá 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, 2 evőkanál olívaolajat, és főzd össze 5-10 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + PIHENTETÉS
KALÓRIA 681 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a A Nők Lapja Konyha Pasta különszámában jelent meg. 
A magazint keresd az újságárusoknál!

pasta