HOZZÁVALÓK EGY KB. 18 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:
A tésztához: 4 tojás | | 25 dkg porcukor 4 dl tejföl | | 2,5 dl napraforgóolaj csipet só | | 1 csomag sütőpor 35 dkg liszt
A töltelékhez: 50 dkg mascarpone 15 dkg porcukor | | 1 citrom leve 3 dl hideg habtejszín 25 dkg friss áfonya
A díszítéshez: 10 dkg fehér csokoládé néhány szem áfonya
1. Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt, az olajat és a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Simára keverjük.
2. Két kb. 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, megtöltjük a masszával, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kihűlt, karikánként vízszintesen 2-2 lapba vágjuk. (Összesen tehát 4 egyforma piskótalapot kapunk.)
3. A krémhez habosra keverjük a mascarponét a porcukorral és a citrom levével, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt. 4 A krémmel három rétegben betöltjük a tortalapokat úgy, hogy a rétegek közé áfonyát szórunk. A tetejét bevonjuk vízgőz fölött megolvasztott fehér csokoládéval, áfonyaszemekkel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC SÜTÉS 40-45 PERC
KALÓRIA 8574 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg, ahol még több látványos külföldi sütemény receptjét is megtaláljátok!
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre