A klasszikus levesekben főtt húsokhoz extraként príma mártásokat készíthetünk. Mutatunk három isteni szószt, amivel akár már a következő nagy családi ebéden brillírozhatunk!

Kapormártás

kapormártás

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 10 dkg vaj 1 csapott evőkanál friss kapor (vagy szárított) 2 evőkanál liszt | | 5 dl tej | | só 2 evőkanál cukor | | 1 evőkanál ecet 1 A vajat lábosban felmelegítjük, a kaprot megfuttatjuk rajta, majd hozzáadjuk a lisztet. Világos rántást készítünk. Felöntjük a tejjel, sót, cukrot, ecetet adunk hozzá, majd összeforraljuk.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
KALÓRIA 299 KCAL/ADAG

Meggymártás

meggymártás

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 5 evőkanál cukor 1 kg magozott meggy 3 dl vörösbor só 1 evőkanál keményítő 1 A cukrot, a meggyet és a bort feltesszük főni, amikor felforrt, csipet sót adunk hozzá. Belekeverjük a kevés vízzel elkevert keményítőt, összeforraljuk.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
KALÓRIA 242 KCAL/ADAG

Édes mustármártás

édes mustármártás

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 4 evőkanál méz 2 evőkanál dijoni magos mustár 2 evőkanál sima mustár | | só 1 dl főzőtejszín | | 1 evőkanál keményítő 1 A mézet megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a kétfajta mustárt, együtt pirítjuk tovább. Felöntjük 3 dl vízzel, majd sózzuk, és belekeverjük a tejszínt. A kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, összeforraljuk.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
KALÓRIA 299 KCAL/ADAG

A klasszikus levesekkel jól párosítható mártások eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018. januári számában jelentek meg.