Étcsokoládés brownie – a mindenmentes finomság

A laktóz- vagy gluténmentes étrendet követőknek és a 160 grammos szénhidrátdiétát tartóknak sem kell feltétlenül lemondaniuk a legfinomabb édességekről. Ha van egy szabad fél óránk ezt a sütit könnyen elkészíthetjük!

gluténmentes brownie

HOZZÁVALÓK EGY 15X20 CM-ES TEPSIHEZ: 10 dkg laktózmentes margarin 20 dkg 80%-os étcsokoládé 4 tojás 5 dkg barna cukor 10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula 2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor.

1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Olvasszuk fel a margarint a darabokra tört csokoládéval gőz felett. Keverjük hozzá a villával enyhén felvert tojásokat, a cukrot, a mandulalisztet és a kakaóport.

2. Sütőpapírral béleljünk ki egy 15×20 cm-es tepsit, szedjük bele a tésztát. Tegyük az előmelegített sütőbe, 20-25 perc alatt süssük készre, ekkor még enyhén lágy a közepe (ha tovább sütjük, kiszáradhat). Hagyjuk teljesen kihűlni, ezután szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 20-25 PERC
KALÓRIA 3036 KCAL/EGÉSZ ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.