HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 3 szál sárgarépa, 1 darab zellergumó, 30 dkg gomba (pl. csiperke, shitake), 40 dkg csirkemellfilé, só, bors, 2 dl főzőtejszín, 2 szál újhagyma, felkarikázva
1. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, az olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tisztított, felkarikázott sárgarépát és a felkockázott zellert, mikor lepirultak, beleszórjuk a felcikkezett gombát.
2. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadjuk a megtisztított, kicsire felkockázott csirkemellet és egy kávéskanál sót. Két perc után felengedjük 1,3 liter vízzel, majd öt perc után a tejszínnel.
3. Egyszer felforraljuk, majd újra megsózzuk, borsozzuk. Végül az újhagymával megszórva tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
KALÓRIA: 320 KCAL/ADAG
Még több isteni levesreceptet találsz a februári Nők Lapja Konyhában!
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter