Pasta különszámunkban mutatunk leveseket, egytálételeket, salátákat egyaránt. Az alapanyagok nagy részét ma már a szuper- és hipermarketekben is beszerezheted, de egy Ázsia-boltban természetesen még nagyobb kínálatból válogathatsz. És most jöjjön egyik kedvenc receptünk Vrábel Kriszta ajánlásával!
Hozzávalók 4 személyre:
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér | 1 evőkanál thai curry-fűszerpaszta (helyettesíthető 4-5 evőkanál curryporral) | 3 evőkanál olívaolaj | 40 dkg csirkemellfilé | 2 gerezd fokhagyma | 20 dkg sárgarépa | 20 dkg shimei gomba (helyettesíthető apró csiperkével) | 10 dkg kápia paprika | 8 dl leszűrt hús-/zöldségleves | 20 dkg ramen tészta | 2 dl sűrű kókusztej (konzerv) | só | 1 darab lime | 1 teáskanál csilikrém | 1 kis csokor friss koriander
- A reszelt gyömbért és a fűszerpasztát kevés olívaolajon pirítsuk át, majd adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott csirkehúst és a szeletelt fokhagymát. Pirítsuk le a húst, majd tegyük bele a tisztított, vékonyra szeletelt sárgarépát, a gombát és a kicsumázott, feldarabolt paprikát.
- Pirítsuk kicsit át, öntsük fel a levessel, forralva főzzük 15 percet, az utolsó 5 percben adjuk hozzá a tésztát is. Amint a tészta megfőtt, öntsük hozzá a kókusztejet, forraljuk össze.
- Az alaplétől függően sózzuk, a lime facsart levével savanyítsuk, csilikrémmel tegyük pikánssá. Szórjuk meg apróra vágott korianderrel, így tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 495 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta