Édesburgonyás gofri avokádóval, sült paradicsomszeletekkel

Süssünk-főzzünk minél többet édesburgonyából!

Az utóbbi években már szinte mindenütt beszerezhető az édeskés, narancsszínű édesburgonya, amit az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes minél többször, illetve minél többféle módon az asztalra tenni. Íme, egy szuper recept, amit kicsik és nagyok is imádni fognak!

Hozzávalók 8 darabhoz:

60 dkg édesburgonya | 10 dkg parmezán | 6 evőkanál liszt | fél teáskanál sütőpor | 2 tojás | 1 dl tej | só, frissen őrölt bors | 2 evőkanál olívaolaj
A feltéthez: 2 darab ökörszív paradicsom vagy más húsos paradicsom | fél evőkanál olívaolaj | maréknyi rukkola | 2 darab avokádó | 5 dkg feta sajt

  1. Az édesburgonyát megsikáljuk, hosszában félbevágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a vágott felével felfelé, és 200 °Cra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Kanállal kiszedjük a burgonya húsát, majd robotgéppel összedolgozzuk a reszelt parmezánnal, a liszttel, a sütőporral, a tojással és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az olajat. A maszszát gofrisütőben kisütjük.
  3. A feltéthez a paradicsomokat felszeleteljük, kissé megolajozott serpenyőben megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk. A gofrira halmozunk kevés rukkolát, erre a sült paradicsomszeleteket, majd szeletelt avokádót teszünk rá, és fetát morzsolunk a tetejére.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 235 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/10. lapszámában jelent meg.