Az igazán merész ízkombináció: Gyömbéres céklakrémleves pirított csicseriborsóval

Ha úgy érezzük, az alap krémlevesek már nem jelentenek igazi kihívást ízlelőbimbóinknak, akkor bátran kezdjünk neki ennek a szokatlan, de szuperegészséges és nagyon finom ízkombinációnak!

gyömbéres céklakrémleves

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 1 kg cékla | | 1 kis fej vöröshagyma | | olívaolaj | | 5-6 cm-es friss gyömbér 2 gerezd fokhagyma | | 1 evőkanál római kömény frissen törve 3 dl kókusztej | | 1 dl natúr joghurt | | só | | 1 db lime | | kevés csili 20 dkg főtt csicseriborsó (konzerv) | | 1 csokor friss koriander

  1. A céklákat mossuk meg, tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, alufóliával fedjük le, és forró sütőben süssük héjastól puhára kb. 50 perc alatt. Hűtsük le, pucoljuk meg, daraboljuk fel.
  2. Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg kevés olívaolajon a lereszelt gyömbérrel együtt. Adjuk hozzá a céklát, forgassuk át, majd öntsük fel annyi vízzel (vagy leszűrt zöldséglevessel), amennyi bőven ellepi. Forraljuk fel, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a római köményt, a kókusztejet, majd botmixerrel krémesítsük a levest. Keverjük hozzá a joghurtot, sózzuk, ízesítsük kevés limelével és csilivel.
  3. A lecsöpögtetett, átmosott csicseriborsót tegyük konyhai papírtörlőre száradni. Teflonserpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk át, használjunk közben rácsos fedőt, mert nagyon pattog! Tálaláskor a levest szórjuk meg friss, vágott korianderrel.
    ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
    SÜTÉS: 50 PERC
    KALÓRIA: 475 KCAL/ADAG


    A recept a Nők Lapja Konyha 2018. januári számában a 28. oldalon jelent meg!

    Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.