Az olasz konyhának nincs párja, a nagyszerűsége talán pont az egyszerűségében rejlik. Nem kell más, csak pár minőségi hozzávaló, egy szakács, aki szívből főz, no meg egy pohár finom bor, és kész is a tökéletes fogás. Kezdhetjük? 5 kedvenc receptünk következik az olasz konyha napja alkalmából.

Olasz ribollita, átmelegít tetőtől talpig

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

3 evőkanál olívaolaj | |1 fej vöröshagyma  | | 2 gerezd fokhagyma | | 2 szál sárgarépa | | 1 szál fehérrépa  | | 50 dkg paradicsomszósz | | 40 dkg fehér bab (konzerv) 10 dkg spenót | |só, frissen őrölt bors | |10 dkg parmezán a tálaláshoz | | + a parmezán sajt széle  | | száraz vagy pirított kenyér a tálaláshoz

1. Az olajon megpároljuk a felaprított hagymát, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárga- és fehérrépát. Felöntjük 1 liter vízzel és a paradicsomszósszal, felforraljuk, és puhára főzzük az alapanyagokat. Ízesítőnek belefőzzük a parmezán sajt levágott szélét.

2. Hozzáadjuk a babot és a megmosott, lecsepegtetett spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a belefőtt sajt szélét kivesszük, meghintjük reszelt parmezánnal, és száraz kenyeret nyomkodunk a forró levesbe sűrítésként.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC

KALÓRIA 616 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018. januári számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője

A jó minestronéból sosem elég egyszer merni

Ez a magyarosabb változat kolbásszal és árpagyönggyel készül, amitől csak még laktatóbb, ráadásul a zöldségarzenálnak köszönhetően egészséges is.

A receptet ezen az oldalon találjátok. 

Egyszerű és nagyszerű: gnocchi alla pomodoro

Igazi jolly joker ez a hihetetlenül finom házi gnocchi. A tésztát előre is el lehet készíteni – bár frissen az igazi – , hogy ebédkor már csak a szószra legyen gondunk.

Kipróbálnátok? A receptet itt találjátok.

A tökéletes pizzatésztának nincsen párja

Nem ismerünk olyan embert, aki ne szeretné a pizzát. Mint sok más étel, ez is akkor a legjobb, ha magunk készítjük, érdemes kipróbálni!

Ha megsütnétek, itt találjátok a receptjét.

Canelloni, aminek már a neve is gyönyörű

Hirtelen képtelenek vagyunk eldönteni, hogy a csodás canelloniban a roppanós tészta vagy a krémesen lágy töltelék a kedvencünk.

Íme a recept!

Összeállította: M. M.

Fotó: Terei-Vigh Krisztina, Gyugyi Péter, 123RF, Vrábel Kriszta