Olasz ribollita, átmelegít tetőtől talpig
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
3 evőkanál olívaolaj | |1 fej vöröshagyma | | 2 gerezd fokhagyma | | 2 szál sárgarépa | | 1 szál fehérrépa | | 50 dkg paradicsomszósz | | 40 dkg fehér bab (konzerv) 10 dkg spenót | |só, frissen őrölt bors | |10 dkg parmezán a tálaláshoz | | + a parmezán sajt széle | | száraz vagy pirított kenyér a tálaláshoz
1. Az olajon megpároljuk a felaprított hagymát, ráreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárga- és fehérrépát. Felöntjük 1 liter vízzel és a paradicsomszósszal, felforraljuk, és puhára főzzük az alapanyagokat. Ízesítőnek belefőzzük a parmezán sajt levágott szélét.
2. Hozzáadjuk a babot és a megmosott, lecsepegtetett spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a belefőtt sajt szélét kivesszük, meghintjük reszelt parmezánnal, és száraz kenyeret nyomkodunk a forró levesbe sűrítésként.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 616 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2018. januári számában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője
A jó minestronéból sosem elég egyszer merni
Ez a magyarosabb változat kolbásszal és árpagyönggyel készül, amitől csak még laktatóbb, ráadásul a zöldségarzenálnak köszönhetően egészséges is.
A receptet ezen az oldalon találjátok.
Egyszerű és nagyszerű: gnocchi alla pomodoro
Igazi jolly joker ez a hihetetlenül finom házi gnocchi. A tésztát előre is el lehet készíteni – bár frissen az igazi – , hogy ebédkor már csak a szószra legyen gondunk.
Kipróbálnátok? A receptet itt találjátok.
A tökéletes pizzatésztának nincsen párja
Nem ismerünk olyan embert, aki ne szeretné a pizzát. Mint sok más étel, ez is akkor a legjobb, ha magunk készítjük, érdemes kipróbálni!
Ha megsütnétek, itt találjátok a receptjét.
Canelloni, aminek már a neve is gyönyörű
Hirtelen képtelenek vagyunk eldönteni, hogy a csodás canelloniban a roppanós tészta vagy a krémesen lágy töltelék a kedvencünk.
Íme a recept!
Összeállította: M. M.
Fotó: Terei-Vigh Krisztina, Gyugyi Péter, 123RF, Vrábel Kriszta