Esik az eső, hamar sötétedik, és azt sem tudod, mi legyen a mai vacsora? Melegedj fel Bereznay Tamás fűszeres, könnyen elkészíthető levesével, és máris szebb színben látod majd a világot!
Hozzávalók 4 személyre:
olívaolaj | 40 dkg csirkemellfilé | 2 teáskanál római kömény | 5 szál újhagyma | 3 darab csilipaprika | 1 teáskanál currypor | só, fehér bors | 2 dl kókusztej | 1 kg kukorica (fagyasztott) | 1 csokor koriander (helyettesíthető petrezselyemmel) | 4 darab paradicsom | 2 darab lime
- Lábasban felhevítünk kevés olajat, rátesszük az apró kockára vágott csirkemellet, a római köményt, a felkarikázott újhagymát, a felkarikázott csilit, és nagy lángon megpirítjuk.
- Rászórjuk a curryport is, ízesítjük sóval, borssal, majd felöntjük a kókusztejjel és kb. 1,5 liter vízzel.
- Beleszórjuk a kukoricát, nagy lángon 15 percig főzzük. A legvégén beleszórjuk a durvára vágott koriandert és az apróra vágott paradicsomot, belefacsarjuk a lime levét. 15 perc pihentetés után tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 569 KCAL/ADAG
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes