Melegedjünk fűszeres levessel!

Esik az eső, hamar sötétedik, és azt sem tudod, mi legyen a mai vacsora? Melegedj fel Bereznay Tamás fűszeres, könnyen elkészíthető levesével, és máris szebb színben látod majd a világot!

Hozzávalók 4 személyre:

olívaolaj | 40 dkg csirkemellfilé | 2 teáskanál római kömény | 5 szál újhagyma | 3 darab csilipaprika | 1 teáskanál currypor | só, fehér bors | 2 dl kókusztej | 1 kg kukorica (fagyasztott) | 1 csokor koriander (helyettesíthető petrezselyemmel) | 4 darab paradicsom | 2 darab lime

  1. Lábasban felhevítünk kevés olajat, rátesszük az apró kockára vágott csirkemellet, a római köményt, a felkarikázott újhagymát, a felkarikázott csilit, és nagy lángon megpirítjuk.
  2. Rászórjuk a curryport is, ízesítjük sóval, borssal, majd felöntjük a kókusztejjel és kb. 1,5 liter vízzel.
  3. Beleszórjuk a kukoricát, nagy lángon 15 percig főzzük. A legvégén beleszórjuk a durvára vágott koriandert és az apróra vágott paradicsomot, belefacsarjuk a lime levét. 15 perc pihentetés után tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 569 KCAL/ADAG

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/10. lapszámában jelent meg.