HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
10 dkg zeller | | 10 dkg vöröshagyma | | 1 dl olaj | | só, bors 40 dkg csirkemell | | 30 dkg szélesmetélt | | 2 dl főzőtejszín 10 dkg bébispenót | | 10 dkg parmezán sajt 1 kis csokor petrezselyem | | 2 darab babérlevél
1. A zellert és a vöröshagymát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lereszelt zöldséget, 10 perc alatt megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 liter vízzel. Beleszórjuk a megmosott, csíkokra vágott csirkemellet és a tésztát. Babérlevéllel és aprított petrezselyemmel fűszerezzük.
2. Forrás után addig főzzük, amíg a tészta megpuhul, majd levesszük a tűzről. Kivesszük a babérlevelet, majd hozzáadjuk a tejszínt és a megmosott bébispenótot, gyorsan tálakba szedjük. Az uborkagyalun forgácsokat vágunk a parmezán sajtból, ezzel szórjuk meg a levest.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 799 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2018. januári számában a 37. oldalon jelent meg!
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter