Levesnap
Egy ráérős szombaton főzzünk dupla annyi levest, mint amennyit terveztünk, a maradékot pedig fagyasszuk le, így lesz meleg ennivalónk a rohanós hétköznapokon is.
A nem kívánt szagok ellen
A mosdóban lévő kellemetlen szagok ellen a legjobb megoldás, ha elégetünk pár gyufát. Gyorsabb és hatékonyabb a spray-nél, de figyelem, a tűz- és balesetveszély miatt legyetek óvatosak!
Egy lyuk, még egy lyuk
Egy lyukkal beljebb húznánk a nadrágszíjat, vagy éppenséggel a bőrtáskánkon variálnánk egy picit? Nem kell rögtön a cipészhez szaladni vele, elég, ha kéznél van egy kisebb fejű fúró, amellyel saját magunk is megoldhatjuk a problémát.
Körömlakkszárítás másképp
Miért kellene fújdogálni vagy perceket várni, hogy megszáradjon a körömlakkunk, amikor van jobb megoldás? Csak tartsuk hideg folyó víz alá a kézfejünket, és már kész is a manikűr. A műveletet érdemes félig száradt lakkos kézen elvégezni.
Poros radiátor? Volt, nincs!
Tegyünk egy nedves ruhát a fal és a radiátor közé, majd kapcsoljuk be a hajszárítót, és a por magától beletapad a nedves ruhába. Ha bekapcsoljuk a radiátort, akkor az általa sugárzott hő is hatásos.
Biztonság a fürdőben
Egy ragasztópisztollyal nyomjunk pár csepp ragasztót a kádkilépőnk alsó részére, hogy az még véletlenül se csússzon el a helyéről.
Ég veled, vízkő!
Öntsünk ecetet egy zacskóba, majd kössük rá a a zuhanyrózsára úgy, hogy a feje pont beleérjen a folyadékba. A vízkőmentes ragyogásért hagyjuk rajta fél órára.
Frissentartó csomagolás
Ha nincs hideg tárolóhelyiségünk a lakásban, akkor vegyünk egy papírzacskót, vágjunk rajta pár lyukat, és tegyük bele a hagymát, majd helyezzük a konyhaszekrény aljába.
Citrusos segítség
Ha a hűtőnk túlságosan ételszagú, nincs más dolgunk, mint félbevágni egy citromot, kivájni a közepét, sót tölteni bele, és betenni a hűtőbe. Ezzel a megoldással a hűtő levegője fél nap alatt megtisztul. Ugyanezt a hatást érhetjük el, ha egy kis tálba szódabikarbónát töltünk, és azt tesszük a hűtőbe.
Stabil vágódeszka
Tegyünk a deszkánk alá egy nedves konyharuhát, és a deszka nem fog csúszkálni. Ez az egyik legjobb konyhai trükk, amit ismerünk.
Citromfacsarás még könnyebben
Van, hogy képtelenség elegendő levet kifacsarni a citrusfélékből, ám ha még a felvágás előtt végiggörgetjük a konyhapulton, akkor sokkal egyszerűbb dolgunk lesz.
A gyömbér és a kanál esete
Gyömbért hámozni nem tartozik a legegyszerűbb műveletek közé, de ha kanállal kapargatjuk le a felszínét, sokkal több hasznos alapanyag marad a kezünkben.
Cukor vagy méz?
Hideg időben gyakran előfordul, hogy a méz „megcukrosodik”, vagyis nem lesz olyan lágy, mint korábban. Ilyenkor nincs más teendő, mint üvegestül fél órára 40 fokos vízbe tenni.
Friss és üde
A régi vágódeszkánkat felfrissíthetjük egy kis sóval és citrommal. Csak dörzsöljük bele a sót egy félbevágott citrommal a fába, majd mossuk le!
Nem rémálom többé a sütőpucolás…
…abban az esetben, ha egy kis szódabikarbónát szórunk a piszkos felületre, és ecet segítségével távolítjuk el a szennyeződéseket.
Nyitókép: Unsplash