A hétköznapok legnagyobb dilemmája, hogy mi legyen a vacsora, amit a munkahelyről, iskolából hazaesve is fél óra alatt összedobhatunk, a többi munkát pedig a sütőre-tűzhelyre bízhatjuk. Nagy Tünde isteni és egészséges villámvacsorát készített, mutatjuk is hozzá a receptet:
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg madársaláta | 10 dkg vékony, levegőn szárított sonka | 20 dkg MILFINA Camembert sajt laktózmentes | 4 szem szilva | 3 darab puha körte | 1 evőkanál vaj | só, frissen őrölt bors | 8 dkg dió
Az öntethez: 1 dl olívaolaj | fél citrom facsart leve | 1 teáskanál méz
- A madársalátát megmossuk, leszárítjuk. A sonkát darabokra vágjuk, a salátához keverjük. A camembert-t és a magozott szilvát felszeleteljük, azt is hozzákeverjük.
- A kicsumázott körtét vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben, vajon megsütjük.
- A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, a körtével együtt a salátához adjuk.
- A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük (legegyszerűbb befőttesüvegben összerázni), és tálaláskor meglocsoljuk vele a salátát. Bagettel kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
KALÓRIA 683 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde