Az alábbi receptből szerencsére nem érdemes kisajnálni a csokit.

Attól még egy sütemény sem lett rosszabb, hogy kimártottuk csokiban, vagy megcsorgattuk vele – erre gondoltunk, mikor megkértük Urbán Gábort, hogy olyan édességet készítsen, aminél fontos szerepet kap az olvasztott csokoládé.

Hozzávalók 12 darabhoz:

A tésztához: 1 dl habtejszín | 10 dkg étcsokoládé |15 dkg vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 3 tojás | fél csomag sütőpor | 20 dkg liszt | 2 (kezeletlen) narancs reszelt héja
A krémhez: 3,5 dl 100%-os vagy frissen facsart narancslé | 10 dkg cukor | 15 dkg vaj/margarin | 1 csomag vaníliás pudingpor | 2 (kezeletlen) narancs reszelt héja

  1. A tésztához elkészítjük a csokoládégolyót: felforraljuk a tejszínt, majd a darabokra tört étcsokoládéra öntjük, simára keverjük. Kihűtjük, hűtőbe tesszük dermedni. Ha megszilárdult, az egyik feléből 12 darab cseresznyeméretű golyót készítünk.
  2. A puha vajat/margarint a porcukorral habosra keverjük, egyesével beletesszük az egész tojásokat. Hozzáforgatjuk a sütőporral és narancshéjjal elkevert lisztet, simára keverjük.
  3. A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük kapszlival, és egyharmadig megtöltjük a masszával. Egy-egy csokoládégolyót teszünk rá, majd újra tésztát öntünk rá, kétharmadig töltjük meg a formákat. Megsütjük 170 ºC-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A krémhez 2 dl narancslevet forrásig hevítünk a cukorral, majd besűrítjük a 1,5 dl narancslében elkevert vaníliás pudingporral. Ha kihűlt, a puha vajjal/ margarinnal és a narancshéjjal habosra keverjük. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük, ezzel díszítjük a muffinok tetejét. Tálalás előtt megcsorgatjuk a mikróban vagy gőz felett kissé visszamelegített csokoládéganache-sal. Szúrhatunk bele szárított narancskarikát is.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 18-20 PERC
KALÓRIA 435 KCAL/DARAB

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/11. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.