kacsaragu

Gesztenyés-mézes kacsaragu pirított gyökérzöldségekkel

Melegedjünk isteni mézes húsokkal!

Bár elsőre lehet, hogy furcsán hangzik ez a párosítás, biztos mindenki tapasztalta már, hogy a mézzel készült húsételek igazán finomak. Például így:

Hozzávalók 4 személyre:

4 darab kacsacomb | só | 1 fej fokhagyma | 50 dkg kacsazsír
A körethez: 5 dkg vaj | 2 evőkanál olívaolaj | 1 rúd fahéj | 1 teáskanál koriandermag | 20-20 dkg sárgarépa és zellergumó | 6 szál angol zeller | 20 cm-es póréhagymadarab | 20 dkg fagyasztott, előfőzött gesztenyebél | 1 dl méz | 1 dl almalé

  1. A kacsacombot megsózzuk, a fokhagymagerezdekkel együtt tepsibe tesszük, ráöntjük a kacsazsírt és 3 dl vizet. Fóliával lefedve 180 ºC-ra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és ropogósra pirítjuk a bőrét. Ha kihűlt, kicsontozzuk, a húst kockákra vágjuk.
  2. A körethez a vaj és az olívaolaj keverékén megpirítjuk a fahéjat és koriandermagot, rátesszük a megtisztított, hasábokra vágott zellert és répát, illetve a gesztenyét. Tovább pirítjuk, 10 perc után rádobjuk a ferdén felvágott angol zellert, pórét és a kacsahúst. Ráöntjük a mézet és az almalevet, sózzuk, végül nagy lángon 2-3 perc alatt összeforraljuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 1007 KCAL/ADAG

Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/11. lapszámában jelent meg.