HOZZÁVALÓK 16-18 SZELETHEZ:
A kókuszos piskótához: 9 tojásfehérje | | 15 dkg cukor | | 1 csomag sütőpor 10 dkg kókuszreszelék | | 15 dkg liszt
A krémhez: 4 dl tej | | 7,5 dkg cukor | | 1 csomag vaníliás pudingpor 6 dl hideg habtejszín | | 1 csomag habfixáló | | 10 dkg darált mandula
A díszítéshez: 5 dkg kókuszreszelék
1. A piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, majd beleforgatjuk sütőporral és kókuszreszelékkel elkevert lisztet.
2. A masszából sütőpapírral bélelt sütőlemezekre 3 darab, kb. 20×30 cm-es vékony lapot kenünk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük egyenként 10 perc alatt.
3. A krémhez felforralunk 3 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, hozzákeverjük a kihűlt és jól átkevert pudinghoz, végül beleforgatjuk a darált mandulát.
4. A krémmel összetöltjük a piskótalapokat úgy, hogy a tetejére is jusson egy vékony réteg. Az 5 dkg kókuszreszelékkel megszórjuk, tálalásig hűtőszekrényben dermesztjük.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 3×10 PERC
KALÓRIA 302 KCAL/SZELET
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/1. számában jelent meg.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre