Vannak olyan klasszikus krémes kekszek és torták, amelyeket évtizedek óta imádunk a megszokott formájukban, de ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnénk őket akkor is, ha habos finomságok formájában öltenek testet. Jöjjön most egy ilyen recept!

kókuszos-mandulás szelet

HOZZÁVALÓK 16-18 SZELETHEZ:

A kókuszos piskótához: 9 tojásfehérje | | 15 dkg cukor | | 1 csomag sütőpor 10 dkg kókuszreszelék | | 15 dkg liszt

A krémhez: 4 dl tej | | 7,5 dkg cukor | | 1 csomag vaníliás pudingpor 6 dl hideg habtejszín | | 1 csomag habfixáló | | 10 dkg darált mandula

A díszítéshez: 5 dkg kókuszreszelék

1. A piskótához kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, majd beleforgatjuk sütőporral és kókuszreszelékkel elkevert lisztet.

2. A masszából sütőpapírral bélelt sütőlemezekre 3 darab, kb. 20×30 cm-es vékony lapot kenünk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük egyenként 10 perc alatt.

3. A krémhez felforralunk 3 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, hozzákeverjük a kihűlt és jól átkevert pudinghoz, végül beleforgatjuk a darált mandulát.

4. A krémmel összetöltjük a piskótalapokat úgy, hogy a tetejére is jusson egy vékony réteg. Az 5 dkg kókuszreszelékkel megszórjuk, tálalásig hűtőszekrényben dermesztjük.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 3×10 PERC
KALÓRIA 302 KCAL/SZELET

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/1. számában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre