renszarvasmuffin

Cuki, házi készítésű finomság Mikulásra: meggyes-csokoládés rénszarvasmuffin

Kicsik és nagyok is imádni fogják!

A gyerekek odáig lesznek, amikor a Nagy Tünde által kreált ünnepi édességekben felfedezik majd a Mikulás rénszarvasait – lepd meg őket, vagy készítsétek el együtt valamelyiket Desszert különszámunkból, remek időtöltés lesz! Íme, az egyik kedvencünk:

Hozzávalók 12 darabhoz:

A tésztához: 3 tojás | 2 dl natúr joghurt | 1,5 dl napraforgóolaj | 12 dkg cukor | 25 dkg liszt | 7 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 1 teáskanál sütőpor | csipet só | 10 dkg meggy
A díszítéshez: 1 dl habtejszín | 10 dkg étcsokoládé | 12 darab babapiskóta korong | 24 darab sós perec | 2 dkg fehér fondant | kevés fekete fondant | piros-barna csokoládédrazsék

  1. A tésztához az egész tojásokat a joghurttal, az olajjal és a cukorral robotgéppel összedolgozzuk.
  2. A lisztet a kakaóporral, sütőporral, csipet sóval és a lecsepegtetett meggyel összekeverjük. Beleforgatjuk a tojásos részbe, simára keverjük.
  3. A masszát a kapszlikkal kibélelt muffinforma mélyedéseibe kanalazzuk (kb. a háromnegyedéig), majd a 180 ºC-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni.
  4. A díszítéshez a felforralt tejszínbe tördeljük a csokoládét, simára keverjük benne, kihűtjük, majd a muffinokra kenjük. Még dermedés előtt kialakítjuk a piskótából, perecből, fondant-ból formázott szemekből és csokoládédrazsékból a rénszarvasok fejét. A piskótakorongokra kevés krémmel ragaszthatjuk rá a csokoládédrazsékat. Hűtőbe tesszük dermedni.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 25-30 PERC
KALÓRIA 402 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2023/02. lapszámában jelent meg.
A magazint keresd az újságárusoknál!

Desszert