Mutatunk egy hamisítatlan vegetáriánus fogást, ami nemcsak finom és egészséges, de kifejezetten laktató is!
Hozzávalók 4 személyre:
A raguhoz: 1 fej vöröshagyma | 2 gerezd fokhagyma | olaj | 20 dkg sárgarépa | 20 dkg zellergumó | 20 dkg cukkini | 1 evőkanál curryfűszer | 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv) | 40 dkg főtt lencse (konzerv) | só, frissen őrölt bors | 1 teáskanál frissen őrölt római kömény | 1 teáskanál csilipor | 1 dl főzőtejszín
A püréhez: 1 kg édesburgonya | 1 tojás | csipet őrölt fahéj | 1 teáskanál curryfűszer
- A raguhoz az apróra kockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a meghámozott, felkarikázott (vagy felkockázott) sárgarépát és zellert. Pirítsuk meg, tegyük bele a felkockázott cukkinit és a curryt. 1-2 percig melegítsük, majd öntsük hozzá a darabolt paradicsomot, a lecsöpögtetett lencsét és 1 dl vizet. Sóval, borssal, római köménnyel, csilivel ízesítsük, felöntjük a tejszínnel, főzzük még 15 percet.
- A püréhez a meghámozott, felkockázott édesburgonyát sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, villával törjük össze. A meghűlt pürében keverjük el a tojást, sózzuk, adjunk hozzá csipet fahéjat és a curryfűszert.
- A zöldségragut szedjük tűzálló tálba, fedjük be a pürével, majd 230 ºC-ra előmelegített sütőben süssük pirosra a tetejét 25 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 440 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta