halkremleves

Unod a halászlevet? Készíts idén halkrémlevest házi tésztával

Vrábel Kriszta mennyei krémlevese bombabiztos választás, győződj meg róla te is!

Az ünnepi asztal egyik főszereplője a legtöbb családnál a hal – ha már unod a megszokott halászlevet és rántott pontyot, érdemes kipróbálnod Vrábel Kriszta fenséges ünnepi fogását!

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma | olaj | 1 evőkanál pirospaprika | 2 darab tölteni való paprika | 2 darab paradicsom | só, bors | 30 dkg pontyfilé/pisztrángfilé | 20 dkg fagyasztott halászlésűrítmény | 1 dl főzőtejszín | 1 kis csokor snidling
A tésztához: 10 dkg durumliszt | 1 tojás

  1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteljük puhára, adjuk hozzá a pirospaprikát, futtassuk át a zsiradékon, tegyük rá a karikázott paprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, a zöldségeket kb. 10 percet dinszteljük, majd adjuk hozzá a halfilét, kicsit pirítsuk le. Öntsük fel kb. 1 liter vízzel, keverjük hozzá a halászlésűrítményt, főzzük a levest lefedve 15 percig.
  2. A levest a haldarabokkal együtt szűrőben először passzírozzuk át, hogy a szálkák biztosan kikerüljenek a halból, majd adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze. Ha szükséges, botmixerrel keverjük krémesebbre.
  3. A tésztához a durumlisztet keverjük el 1 teáskanál sóval, adjuk hozzá a tojást, gyúrjuk össze. Ha nagyon kemény, adjunk hozzá kevés vizet. Ha van tésztagépünk, nyújtsuk át többször a gép 1-es fokozatán a félig összedolgozott tésztát, ez nagyon szép homogénre dolgozza. Ha nincs, lisztezett felületen nyújtsuk ki 2 mm vékonyra, majd vágjuk fel széles metéltnek késsel vagy a tésztagéppel.
  4. Tálalás előtt a forró levesben 2-3 perc alatt főzzük ki a friss tésztát. Szórjuk meg aprított snidlinggel.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 342 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2023/12. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

Konyha