A méz-mustár párosával készülő húsételek nagy népszerűségnek örvendenek minden családban, Tobai Róbert most azt is megmutatja, hogy zöldségeknél, tésztáknál is bevethetjük ezt az ízkombinációt.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg pecsenyekacsamell | só | 1 kávéskanál őrölt római kömény | olaj | 10 dkg sárgarépa | 10 dkg fejes káposzta | 10 dkg cukkini | 1 darab piros kaliforniai paprika | 1 fej vöröshagyma | 5 evőkanál mustár | 2 evőkanál méz | 1 evőkanál szójaszósz | 1 evőkanál tejföl | 50 dkg spagetti
- A kacsamellek bőrét beirdaljuk, a húsos részt sózzuk, római köménnyel megszórjuk, és kevés olajon mindkét oldalát 6-6 percig sütjük.
- A szükség szerint megtisztított zöldségeket vékonyan felcsíkozzuk, a vöröshagymát félkarikára vágjuk. Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, és együtt pirítjuk további 3 percig. Rátesszük a mustárt, a mézet és a szójaszószt is.
- Ismét lepirítjuk, majd belekeverjük a tejfölt, felöntjük 1 dl vízzel, összeforraljuk. Beletesszük az előzőleg lobogó, sós vízben kifőzött, leszűrt tésztát, jól összekeverjük. Tálaláskor ráhalmozzuk a vékonyra szeletelt kacsamellet.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 763 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes