eperlekváros szerelmeslevél, Valentin-nap

Pompás falatok Valentin-napra: eperlekváros szerelmeslevél

Vrábel Kriszta egyszerűen összeállítható, mégis különleges finomságot ajánl.

Rendkívül kedves gesztus meglepni párunkat néhány ínycsiklandó finomsággal a szerelmesek napja alkalmából. Még nem tudod, hogy mivel kedveskedj? Vrábel Kriszta ötletes receptjével tuti, hogy nagy sikert aratsz majd! (Az adag kivételesen 2 főre szól.)

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

30 dkg liszt + a nyújtáshoz | 1 + 1 evőkanál porcukor a tálaláshoz | csipet só | 1 tojás + 1 tojás a kenéshez | 10 dkg vaj/margarin | 1 nagy evőkanál tejföl | 2 dl sűrű eperlekvár (helyettesíthető bármilyen piros lekvárral)

  1. Keverjük össze tálban a lisztet 1 evőkanálnyi porcukorral, a sóval, 1 tojással, az olvasztott vajjal/margarinnal és a tejföllel. Gyúrjuk homogén tésztává, és azonnal formázhatjuk is.
  2. Lisztezett felületen nyújtsuk kb. 3 mm vékonyra, vágjunk belőle kb. 12×12 cmes négyzeteket. A leeső részekből szív alakú kiszúróval formázzuk meg a szívecskéket.
  3. Helyezzük egyesével sütőpapírral bélelt sütőlemezre a négyzeteket (megformázva már nem lehet mozgatni), szedjünk a közepükre 1-1 kanál dzsemet, majd 3 sarkát hajtsuk be a közepe felé.
  4. Kenjük meg a felvert tojással, illesszük rá a szívet, ezt is kenjük meg a felvert tojással. Süssük készre 180 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt. Porcukorral szórva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 201 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/02. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.