HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 szál füstölt kolbász | | 5 dkg füstölt mangalicaszalonna 5 dkg kolozsvári szalonna | | 1 fej vöröshagyma 1 teáskanál fűszerpaprika | | 2 szál sárgarépa 80 dkg burgonya | | 1 evőkanál majoránna | | só, bors 1,5 evőkanál finomliszt | | 2,5 dl tejföl
1. A karikára vágott kolbászt egy nagyobb fazékba tesszük, közepes lángon kiolvasztjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon félig kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonnát (mindkét félét), majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Pár perc alatt, kevergetve, üvegesre pároljuk.
2. Megszórjuk a fűszerpaprikával, átkeverjük, majd hozzáadjuk a karikára vágott répát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott krumplit is.
3. Megszórjuk a majoránnával, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon főzzük 20 percig. Egy kisebb tálban elkeverjük a lisztet a tejföllel. Amikor a krumpli megpuhult, egy merőkanálnyi levest merünk a tejfölbe, csomómentesre keverjük. Visszaöntjük a levesbe, beleszórjuk a kolbászkarikákat, és még egyszer felforraljuk.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 1825 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2018/2. számában jelent meg, még több isteni recepttel együtt.
Recept és fotó: Nemes Nóra, a Dacota blog szerzője.