brokkolis, hagymás, paprikás pirított csirkecomb

Gyors és laktató egytálétel: brokkolis, hagymás, paprikás pirított csirkecombfilé

Mennyei serpenyős egytálétel ebédre (vagy vacsorára).

Nincs sok mosogatás, csak gyorsan elkészíthető, ínycsiklandó ebéd hússal, zöldségekkel – jól hangzik, ugye? Ha megfőzöd az alábbi serpenyős egytálételt, garantáltan nem fogsz csalódni!

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej brokkoli | só, bors | 4 darab egész vagy 8 darab (kb. 80 dkg) felső csirkecombfilé | 1 teáskanál majoránna | olaj | 3 fej vöröshagyma | 1 evőkanál szezámolaj | 2 gerezd fokhagyma | 1 darab kaliforniai paprika | 1 dl száraz fehérbor

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben 2-3 perc alatt leforrázzuk, és leszűrjük.
  2. A csirkehúst nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával megszórjuk. Serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát (oldalanként 8-8 perc alatt) megsütjük.
  3. A húst kivesszük, a visszamaradt olajon pár perc alatt megpirítjuk a cikkekre vágott vöröshagymát a brokkolival együtt, majd szezámolajat, sót, zúzott fokhagymát adunk hozzá. Beletesszük a kicsumázott, csíkokra vágott paprikát, felöntjük a borral, 2 percig pirítjuk, közben összeforgatjuk. Azonnal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 436 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/02. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.