Recept videó: Barackos morzsasüti a kamrából (x)

Ha mellőznéd a cukrot, mégis édes és kényeztető desszertre vágysz, próbáld ki az alábbi receptet! Akár egyedül, akár társaságban fogyasztod, ez a morzsasüti hamar nagy kedvenc lesz! A Gullón cukormentes kekszek cukor hozzáadása nélkül készülnek, és remekül használhatóak a konyhában alapanyagként is! Tekintsd meg legújabb receptvideónkat!

Hozzávalók

a morzsához:

150g Gullon Tostada keksz hozzáadott cukor nélkül | 30g dió | 40g eritrit | 50g zabpehely | 1kk mézeskalács mix | csipet só | 1 citrom héja | 125g vaj

a gyümölcsréteghez:

1 konzerv ( 450g ) édesítőszeres őszibarack (helyettesíthető 4-5 db friss őszibarackkal) | 2ek keményítő | 40g eritrit | 1kk mézeskalács mix | 1 citrom leve

a tetejére:

125g mascarpone | 50ml habtejszín | 1 marék aprított dió | pár levél bazsalikom vagy menta

Elkészítés:

  • A Gullon Tostada kekszet, a diót, az eritritet és a fűszerkeveréket egy késes aprítóba vagy robotgépbe tesszük. Hozzáreszeljük egy citrom héját és meghintjük egy csipet sóval is, majd finomra aprítjuk.
  • Amikor már jó morzsás az állaga, hozzáadjuk a vajat és a zabpelyhet, majd ezekkel is összeaprítjuk. Akkor jó a kész morzsa állaga, ha nedves homokra emlékeztet, azaz morzsalékos, de ujjaink közt összenyomva tapad kissé.
  • Az őszibarackokat kivesszük a konzervléből és felkockázzuk.
  • Az aprított gyümölcsöt egy sütőedény aljára halmozzuk, majd megszórjuk a keményítővel, az eritrittel és a fűszerkeverékkel, a citrom levét pedig ráfacsarjuk. Alaposan összeforgatjuk az egészet.
  • A beízesített gyümölcsre ekkor jöhet rá a vajas kekszmorzsa, amit egyenletesen szórjunk a tetejére. Érdemes finoman le is nyomkodni kicsit, hogy a gyümölcsök közé is jusson a morzsából.
  • 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük a morzsasütit.
  • Közben igény szerint készíthetünk egy gyors krémet hozzá: ehhez a mascarponét és a habtejszínt verjük fel együtt, majd két kanál segítségével tudjuk adagolni.
  • A kész süteményt tálaljuk kistányérokba szedve, azon melegében. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük a mascarponekrémmel, aprított dióval és friss zöldfűszerekkel – vagy amivel csak szeretnénk.

Kiemelt kép: Gullon