HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 közepes fej vöröshagyma olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 liter paradicsomszósz só, frissen őrölt bors néhány levél friss bazsalikom (vagy 2 teáskanál szárított) 1 közepes fej karfiol (40 dkg) 1 evőkanál vaj (opcionális)
1 Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk kevés olajon. Hozzáreszeljük a fokhagymát, ráöntjük a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük, 15 perc alatt összefőzzük.
2 A karfiolt éles késsel kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, olívaolajjal megkenjük, és 180 ºC-os sütőben megsütjük 20 perc alatt.
3 Másik elkészítési mód: a vajat és 3 evőkanál olajat összemelegítünk, és serpenyőben megsütjük a karfiolszeletek mindkét oldalát. Ez esetben érdemes lefedni, hogy puhuljon is közben, ne csak piruljon. A levest a sült karfiolszeletekkel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 156 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2018/3. számában jelent meg, még több isteni recepttel együtt.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.