Ismerős, ugye? Van otthon ez is-az is, az ember mégse tudja, mit is kéne főzni. Mintha mindig ugyanaz a néhány étel lenne műsoron. A többiek pedig hiába unják épp úgy, mint te, semmilyen jobb ötlettel nem állnak elő. Most jövünk mi! Íme egy egyszerű és szezonális ételekből álló lista, amiben mindenki talál kedvére valót! Hát még az, aki hozzám hasonlóan neki nem állna kétszer főzni egy nap, és biztosan nem főz hétköznap levest – és másodikat sem. Nekik több mint egy hétre elég lehet az inspiráció!
Figyelem: recepteket most csak mutatóban közlünk, a lényeg a közös ötletelés, és hogy rászokjunk a heti tervezésre, amivel kapcsolatban korábban már adtunk ötleteket.
Íme, a heti menü:
1. Hétfő:
- reggeli: tejbegríz kakaóval, lekvárral
- ebéd: sárgarépakrémleves csicseriborsóval, olaszos paradicsomos káposzta
- vacsora: kolbászos lencsekrémleves
2. Kedd:
- reggeli: mexikói melegszendvics, paprika, paradicsom
- ebéd: zöldborsóleves, gombás rizottó
- vacsora: újburgonyaszószos penne
3. Szerda:
- reggeli: müzli növényi tejjel, gyümölccsel
- ebéd: lebbencsleves, krémsajtos spenótfőzelék
- vacsora: humuszos pirítós zöldséggel
4. Csütörtök:
- reggeli: tonhalpástétom, saláta
- ebéd: mángoldkrémleves, sárgaborsófőzelék köményes fasírttal
- vacsora: zöldségpakora
5. Péntek:
- reggeli: pestós tükörtojás friss zöldsalátával
- ebéd: gulyásleves, túrógombóc
- vacsora: diós-rukkolás penne
6. Szombat:
- reggeli: croissant tejes kávéval
- ebéd: joghurtos meggyleves mirelitből, csirkés-borsós brassói
- vacsora: amerikai palacsinta kompóttal
7. Vasárnap:
- reggeli: epres babkamuffin, tej
- ebéd: füstölt sajtos, tejszínes brokkolikrémleves, töltött csirke
- vacsora: tavaszi saláta tormás öntettel
Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!
A múlt heti menü ide kattintva érhető el.
Kiemelt kép: Getty Images