A klasszikus zsemlés-hagymás-petrezselymes töltött csirkén túl is van élet – mutatunk egy isteni tölteléket, amivel felturbózhatjuk a csirkecombot!
Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb | 10 dkg morzsolt mirelit kukorica | 15 dkg brokkoli | só | szerecsendió | csipet cukor | 5 dkg vaj | 2 evőkanál liszt | 2 dl tej | 1 tojás | olaj
- A csirkecombot besózzuk, a bőrét egy ujjal fellazítjuk. A hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
- A kukoricát és a brokkolit sós, cukros vízben együtt megfőzzük kb. 5 perc alatt, majd leszűrjük.
- A vajat egy lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, pirítjuk, de ne barnuljon meg. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, sózzuk, őrölt szerecsendióval megszórjuk, majd összeforraljuk mártássá.
- Hozzáadjuk a brokkolit és a kukoricát. Hagyjuk kicsit hűlni, utána beletesszük a tojást, elkeverjük, majd kanállal vagy habzsákból a csirke bőre alá töltjük.
- Tepsibe helyezzük a betöltött combokat, megkenjük őket olajjal, majd 160 °C-os sütőben 45 percig sütjük. Főtt rizzsel tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
SÜTÉS 45 PERC
KALÓRIA 553 KCAL/ADAG
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Kiszler János
Styling: Kapolka Ágnes