Grillezett barack házi joghurtfagylalttal, pisztáciával

Szénhidrátcsökkentett recept: grillezett barack házi joghurtfagylalttal, pisztáciával

Mennyei mentes finomság gyümölcsökkel és magvakkal.

Tavaszi életmódváltásba kezdtél, esetleg orvosi előírásra laktóz- vagy gluténmentes étrendet követsz? Semmi gond, Desszert különszámunkban Vrábel Kriszta megmutatja, hogy így is ehetsz isteni desszerteket a kert és a kamra kincseiből!

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 dl natúr görög joghurt | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 4 evőkanál eritit (helyettesíthető nyírfacukorral) | 4 darab őszibarack vagy nektarin (befőtt is lehet) | 5 dkg hántolt pisztácia

  1. A joghurtot forgassuk össze el a citrom reszelt héjával és az eritrittel, addig keverjük, amíg elolvad benne. Fagylaltgépben keverjük krémesre.
  2. Ha nem azonnal fogyasztjuk, és a mélyhűtőben tartjuk, fogyasztás előtt hagyjuk állni szobahőmérsékleten kb. 10 percet.
  3. A kettévágott, magozott barackok mindkét oldalát grillezzük meg kerti grillen, kontaktgrillben vagy kevés olajjal kent rácsos serpenyőben. Szedjük tányérokra, adagoljunk rájuk 1-1 gombóc fagylaltot, és szórjuk meg a durvára vágott pisztáciával.

Tipp: Ha nincs fagylaltgéped, tedd az ízesített joghurtot a mélyhűtőbe, és kb. 30 percenként alaposan keverd át botmixerrel! Így nem egy tömbbe fagy össze, hanem krémes marad. Kb. 4 óra, amíg elkészül.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 205 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2024/01. lapszámában jelent meg. 
A magazint keresd az újságárusoknál!

Nok Lapja Konyha Desszert