Süsd meg a nyuszit! – Epres,tejszínes nyuszitorta húsvétra

Nincs az a gyerek, aki ne olvadna el, ha húsvétkor egy ilyen gyönyörű nyuszitortával kedveskedsz neki. Egyszerű elkészíteni, a krémet, illetve a díszítést kedved szerint variálhatod is, a siker garantált!

Süsd meg a nyuszit

HOZZÁVALÓK:

A piskótához: 10 tojás | 10 evőkanál cukor | csipet só 10 evőkanál liszt | 1 vaníliarúd kikapart magjai

A tejszínes krémhez: 1 csomag tejszínes pudingpor | 3 dl tej 3 evőkanál porcukor | 50 dkg mascarpone

Az epres krémhez: 40 dkg eper (fagyasztott) | 3-4 evőkanál porcukor 2 darab zselatinlap | 1 csomag tejszínes pudingpor | 3 dl tej

A díszítéshez: Csokoládé- és karamellízű gyöngy rózsaszín | színes cukortojások | 3-4 evőkanál kókuszreszelék

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és csipet sóval, majd hozzáadjuk a sárgáját, habverővel óvatosan összekeverjük. Rászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, óvatosan elkeverjük.

2. Két darab 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. A nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni. (Ha nincs két egyforma tortakarikánk, két részletben sütjük.)

3. A tejszínes krémhez összekeverjük a pudingport a tejjel és a porcukorral, sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. A mascarponéval géppel kihabosítjuk. 2 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.

4. Az eperkrémhez felolvasztjuk az epret, kicsit összefőzzük a cukorral, majd leturmixoljuk. Hozzáadjuk a kevés hideg vízbe áztatott, felpuhított zselatinlapokat.

5. A pudingport elkeverjük a tejben, sűrűre főzzük, langyosra hűtjük, majd fakanállal összekeverjük az epres résszel. Kihűtjük a krémet.

6. Az egyik tortaformából kiszedjük a tésztát, vízszintesen 2 lappá vágjuk, az alsót megkenjük az epres krém felével, kihűtjük.

7. A másik tésztából kivágjuk a füleket, a maradék középső rész a nyakkendő (lásd a kis képeken). Ezeket is félbevágjuk, és az alsó lapokat megkenjük a maradék epres krémmel. Kívülről a tejszínes-mascarponés krémmel vonjuk be a füleket, a fejet és a nyakkendőt. Egy nagy tálcára helyezve összerakjuk a darabokat. A félretett krémet habzsákba töltjük, és megmintázzuk a nyuszi pofazacskóját.

8. A nyúl szeméhez fehér cukortojást használunk, a szembogarát és a bajszát a karamellízű dekortollal rajzoljuk meg. Orrát és száját is cukortojásból rakjuk ki, nyakkendőjét szintén. A fülek rózsaszín részét rózsaszín gyönggyel rakjuk ki. A nyuszit finoman megszórjuk kókuszreszelékkel is. Hűtőbe tesszük tálalásig.

ELKÉSZÍTÉS 70 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 2×18-20 PERC
KALÓRIA 3747 KCAL/EGÉSZ TORTA

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelent meg még több húsvéti édességel együtt! (A receptet a magazinban a Dr. Oetker támogatta.)

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője