Főzzünk darált húsból – Terei-Vigh Krisztina ötletes receptjét az egész család imádni fogja!

A darált hús mindennapos alapanyag, de a fasírton és a bolognain kívül is érdemes kísérletezni vele. Terei-Vigh Krisztina izgalmas ízvilágú receptet mutat!

Hozzávalók 4 személyre, 12 batyuhoz:

1 kis fej vöröshagyma | 1 evőkanál olaj | 50 dkg darált marhahús | 1 evőkanál őrölt római kömény | 1 teáskanál cayenne-i bors | fél-fél teáskanál őrölt kurkuma és gyömbér | 1 csomag réteslap (8 lap) | 10 dkg vaj | 1 evőkanál nigella mag (hagymamag)
A mártogatóshoz: 3 dl natúr joghurt | 1 csokor menta | só

  1. Az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk kevés olajon. Hozzáadjuk a darált marhahúst és a fűszereket, megsózzuk, összekeverjük, és gyakran kevergetve megfőzzük kb. 15 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A réteslapokat kiterítjük, két részre, 4-4 lapra osztjuk. A lapokat 6-6 részre vágjuk, összesen 12 téglalapot kapunk.
  3. A darált húst 12 részre osztjuk, és minden téglalap közepére halmozzunk 1-1 adagot. A téglalap széleit behajtjuk, feltekerjük a rétestésztát.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a batyukat, meglocsoljuk a megolvasztott vajjal, megszórjuk a hagymamaggal. 180 ºCra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 20-30 perc alatt.
  5. A mártogatóshoz felaprítjuk a mentát, a joghurthoz adjuk, megsózzuk. A batyukat a joghurttal tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 25-30 PERC
KALÓRIA 890 KCAL/ADAG (296 KCAL/BATYU)

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/05. lapszámában jelent meg.