HOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZ:
6 tojásfehérje, 20 dkg kristálycukor, 1 mokkáskanál citromlé, 2 dkg kukoricakeményítő
A krémhez: 50 dkg mascarpone, 25 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott), 2 dl habtejszín (nem kell felverni!) + tejszínhab a tálaláshoz, 5 dkg porcukor
1. A tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük a kristálycukorral és a citromlével együtt. Belekeverjük a keményítőt is. (Aki biztosra akar menni, adagonként adja a tojásfehérjéhez a cukrot, és mindig verje két kanál között pár percig a habot.)
2. A kemény habot egy sütőpapírral kibélelt tepsire halmozzuk, 20-25 cm átmérőjű kört formázunk belőle. A közepét kicsit megnyomkodjuk, hogy kis mélyedés legyen benne.
3. 150 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük 60 percig, majd lekapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk ott kihűlni. (A torta alapja megsütve 1-2 napig tárolható.)
4. A krémet a tálalás előtt készítjük el: a mascarponét, a gyümölcs felét, a tejszínt és porcukrot robotgéppel homogén krémmé keverjük, a kihűlt pavlovára halmozzuk. A maradék gyümölcsöt a krémre szórjuk. Tejszínhabbal kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 60 PERC
KALÓRIA 474 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelent meg.
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina, az Életérzés blog szerzője.