HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
50 dkg csirkemellfilé; 3-4 evőkanál szezámolaj; 5-6 evőkanál édesítetlen szójaszósz; 1 gerezd fokhagyma; 25 dkg zsenge sárgarépa; 40 dkg csiperkegomba; 25 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott); só, frissen őrölt bors; 8 dkg fekete rizs; 5 dkg jázmin rizs
1. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet csíkozzuk vagy kockázzuk fel. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt, öntsük bele a szezámolajat, dobjuk rá a csirkét. Pirítsuk át nagy lángon, majd adjuk hozzá a szójaszószt és a zúzott fokhagymát. Pároljuk meg.
2. Adjuk a csirkéhez a hámozott, darabolt sárgarépát, a felszeletelt gombát, a borsót, sózzuk, borsozzuk. Rázogatva, kevergetve pároljuk 10 percet a ragut.
3. A fekete és a jázmin rizst külön-külön főzzük ki bő, sós vízben, szűrjük le, majd keverjük össze egymással, ezt kínáljuk a zöldséges csirke mellé.
Egy adag szénhidráttartalma: 33 gramm.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 456 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2018/4. számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.