—SZPONZORÁLT TARTALOM—
Az ajvár a kerti grillezések, a balkán pljeskavica sütések, és úgy általában az egész nyár elmaradhatatlan kelléke. Népszerűségét a kiváló minőség és a szinte mindenhez passzoló remek íz igazolja. A Podravka üveges ajvár szószokba csak a legjobb padlizsán és paprika kerül – házi recept alapján, tartósítószerek és mesterséges aromák nélkül.
A klasszikus grillpác egy olyan hozzávaló, amely különbséget tesz a jó és a fantasztikus étkezés között. Ideális minden típusú húshoz és zöldséghez, jellegzetes ízt ad sültekhez és grillételekhez, de használhatjuk pörköltek vagy zöldségpörköltek ízesítőjeként is. Nem tartalmaz ízfokozókat vagy mesterséges aromákat, a pácolás pedig mindössze 30 percet vesz igénybe – ennél egyszerűbb nem is lehetne!
Hozzávalók:
1 kg csirkecombfilé | 1 csomag Vegeta Natur Grill Classic fűszerkeverék | 3 evőkanál Podravka Csemege Ajvár | 1 közepes sárga cukkini | 1 közepes padlizsán | 10 db koktél paradicsom | 1 fej lilahagyma | 2-3 fej gomba | fél csomag zöldspárga | 1 piros kaliforniai paprika | 50 ml olívaolaj | 1 csomag Vegeta Natur Grill Zöldség fűszerkeverék | 1-2 evőkanál Podravka Csípős Ajvár (tálaláshoz)
Elkészítés:
- A csirkecombfiléket megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük és egy nagy tányérra helyezzük.
- Megszórjuk a Vegeta Natur Grill Classic fűszerkeverékével, ami a grill húsokhoz tökéletes. A húsok mindkét oldalát beízesítjük vele, majd fél órát hagyjuk állni szobahőmérsékleten. Ezt követően ízlés szerint megkenjük a Podravka Csemege Ajvárával és sütésig félretesszük őket.
- A zöldségeket tetszés szerint darabokra vágjuk, majd egy nagy tálba halmozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk a Vegeta Natur Grill Zöldség fűszerkéverévél. Jó alaposan összeforgatjuk az egészet, hogy a fűszer mindenhol bevonja a zöldségeket. Sütésig hagyjuk állni egy fél órát.
- Felhevítjük a grill serpenyőt és megkenjük vékonyan olajjal, majd a húsok mindkét oldalát megsütjük, amíg szép csíkos és pirult lesz.
- Miután elkészült, félretesszük húst és megsütjük a zöldségeket is. Nem kell hozzá sok idő, akkor jó, ha kissé még roppanós.
- Tálaláskor halmozzunk a zöldségből a tányérra, tegyünk mellé két szelet húst és kínáljunk hozzá a Podravka Csípős Ajvárjából.
Jó étvágyat hozzá!
Kiemelt kép és fotó: Podravka