Olyan édességet kerestek, ami 20-30 perc alatt megvan, nem kell sütni, és mindenki szereti? Van egy jó hírünk! Ez a keksztekercs pontosan ilyen!

gesztenyés-meggyes keksztekercs

HOZZÁVALÓK KB. 16 SZELETHEZ:

A tésztához: 50 dkg darált keksz | 20 dkg porcukor | 2 dkg sötét | cukrozatlan kakaópor | 1 csomag vaníliás cukor | 3 dl tej

A töltelékhez: 12 dkg vaj/margarin | 10 dkg porcukor | 25 dkg gesztenyemassza | 5-10 dkg meggy (magozott, mirelit vagy befőtt)

1. A tészta hozzávalóit tálba mérjük, kézzel összegyúrjuk. Akkor jó, ha a tészta jól formázható, már nem morzsálódik, és nem is ragad. (Ha morzsálódik, adunk hozzá még egy kis tejet, ha ragad, egy kis kekszet.)
2. A töltelékhez kikeverjük a puha vajat/ margarint a porcukorral, és hozzáadjuk a villával szétnyomkodott gesztenyét. Alaposan összekeverjük. A meggyet lecsepegtetjük.
3. A tésztát két folpack/sütőpapír közé téve téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 5 mm vékony legyen), majd lehúzzuk a felső papírt. Megkenjük a gesztenyés krémmel. Az egyik szélét kirakjuk a meggyel, majd ennél az oldalnál fogva szorosan feltekerjük.
4. Szorosan folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára dermedni. Utána szeletelhető.

ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 321 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018/4. számában jelent meg.

Recept és fotó: Kis-Varga Judit, a Csak a puffin blog szerzője.