HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
40 dkg spagetti | 2 darab cukkini (60 dkg) | 4 szál sárgarépa (60 dkg) | 50 dkg csirkemellfilé olaj | só, bors | 1 kávéskanál szárított tárkony | 1 dl száraz fehérbor | 1 dl főzőtejszín | 5 dkg vaj
1. A spagettit lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A szárvégeitől megfosztott cukkinit és a hámozott sárgarépát vékony, hosszú csíkokra vágjuk, a csirkét pedig 1×1 cm-es kockára.
2. Egy magas falú serpenyőben lepirítjuk a húst kevés olajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a tárkonyt.
3. Felöntjük a borral és a tejszínnel, összeforraljuk. A tésztát is belekeverjük, a vajat rátesszük, összeforgatjuk. Azonnal tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 791 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2018/4. számában jelent meg.
Recept: Tobai Róbert, a Mészársteak étterem séfje.
Fotó: Gyugyi Péter