HOZZÁVALÓK KB. 30 DARABHOZ:
20 dkg apró szemű zabpehely, 7 dkg parmezán reszelve, 5 dkg mogyoró (földi és török vegyesen) durvára vágva, 2 evőkanál szezámmag, 8 dkg lágy vaj/margarin, 1 tojás, fél teáskanál só, 1 teáskanál sütőpor
1. Az alapanyagokat tálba mérjük, majd robotgéppel összedolgozzuk, vagy kézzel összegyúrjuk. Nedves kézzel diónyi darabokat csípünk a tésztából, gombócokat formázunk, majd ellapítjuk a tenyerünk között.
2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kekszeket, majd 200 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük őket 30 perc alatt. Fémdobozban tárolva hetekig eláll.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 68 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelent meg.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője.