—SZPONZORÁLT TARTALOM—
A Nők Lapja Nyár recept videójában minden fontos infót megtalálsz, többek között azt is, hogy melyik Tarka tejterméket érdemes megvenni a sikeres végeredményhez! Esetleg laktózérzékeny vagy? Akkor is van megoldás, hiszen a Magic Milk tejtermékekkel ugyan úgy haladhatsz a recept elkészítésében! Édességre fel!
Hozzávalók:
Kekszes réteg:
150g keksz | 60g Tarka vaj | 1 lime reszelt héja
Joghurtos krém:
450g Tarka joghurt | 150 ml Tarka főzőtejszín (vagy Magic Milk laktózmentes tejszín) | 60g porcukor | 8 lapzselatin | 200g málna | 1 lime leve
Málnás réteg:
125g málna | 2 ek cukor | 2 lapzselatin | 2 dl víz | fél lime leve
Elkészítés:
- A kekszet összeaprítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és egy lime reszelt héját. Összekeverjük, és eloszlatjuk egy 20 centiméteres, sütőpapírral kibélelt tortaformába. A hűtőbe rakjuk, míg a krémeket elkészítjük.
- A zselatinlapokat 10 percre annyi vízbe áztatjuk, hogy ellepje őket. A joghurtos krémhez egy nyeles edényben összekeverjük a joghurtot a tejszínnel és a cukorral. A málna felét aprítóval pürésítjük, majd magtalanításként egy szitán átszűrjük. A pürét hozzáadjuk a joghurtos krémhez, hogy szép halvány rózsaszín színt kapjon. Belefacsarjuk fél lime levét, majd hozzáadjuk a zselatinkapokat, és addig melegítjük, míg a zselatin felolvad. A krémet 5 percig hagyjuk hűlni, majd ráöntjük a kekszes alapra. A maradék málnát a krém tetejére szórjuk. A tortát visszahelyezzük a hűtőbe, és minimum 2 órát pihentetjük.
- Amikor letelt a 2 óra elkészítjük a málnás-zselés réteget. A zselatinlapokat ismét beáztatjuk 10 percre vízbe, a felaprított málnát pedig átszűrjük szitán. A málnapürét nyeles edényben összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk fél lime levét, a vizet és a zselatin lapokat. Addig melegítjük, míg a zselatin felolvad benne. Ismét hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szobahőmérsékletűen rácsorgatjuk a megszilárdult joghurtos réteg tetejére. Hagyjuk ismét pihenni 2 órát a hűtőben, hogy szépen megszilárduljon.
- A tortát málnával, lime szeletekkel és különféle növényekkel díszíthetjük. Egy igazi frissítő, könnyed desszert, jó étvágyat kívánunk hozzá!
Kiemelt kép és fotók: Naszálytej