HOZZÁVALÓK EGY 20 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:
6 dl növényi tejszín
5 dkg porcukor
2 csomag főzés nélküli zselatin
20 dkg babapiskóta
1 dl lefőzött presszókávé
1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
1. A növényi tejszínt verjük habbá a porcukorral és a zselatinnal. Folpackkal béleljünk ki egy 20 cm-es kapcsos tortaformát, kenjük meg az alját vékony rétegben a tejszínkrémmel.
2. Helyezzünk rá egy sor, kávéba mártott piskótát, majd egy nagyobb réteg krémet, aztán ismét babapiskóta, illetve krém következik.
3. Tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára, majd vegyük ki a formából. Kakaóporral szórjuk meg tálalás előtt.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA: 2516 KCAL/EGÉSZ TORTA
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/1. számában jelent meg.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője.