Ismerős, ugye? Van otthon ez is-az is, az ember mégse tudja, mit is kéne főzni. Mintha mindig ugyanaz a néhány étel lenne műsoron. A többiek pedig hiába unják épp úgy, mint te, semmilyen jobb ötlettel nem állnak elő. Most jövünk mi!
Íme egy egyszerű és szezonális ételekből álló lista, amiben mindenki talál kedvére valót! Hát még az, aki hozzám hasonlóan neki nem állna kétszer főzni egy nap, és biztosan nem főz hétköznap levest – és másodikat sem. Nekik több mint egy hétre elég lehet az inspiráció!
Figyelem: recepteket most csak mutatóban közlünk, a lényeg a közös ötletelés, és hogy rászokjunk a heti tervezésre, amivel kapcsolatban korábban már adtunk ötleteket.
Íme, a heti menü:
1. Hétfő:
- reggeli: bundás kenyér, kovászos uborka
- ebéd: gulyásleves, palacsinta
- vacsora: karfiolsteak
2. Kedd:
- reggeli: gofri gyümölccsel, joghurttal
- ebéd: fokhagymaleves, gombapörkölt
- vacsora: káposztás kocka
3. Szerda:
- reggeli: polenta lekvárral
- ebéd: zöldborsókrémleves, mákos tészta
- vacsora: tepsiben sült zöldségek tahinivel
4. Csütörtök:
- reggeli: chia puding
- ebéd: lebbencsleves, zöldséges rizs
- vacsora: burgonyafőzelék
5. Péntek:
- reggeli: melegszendvics salátával
- ebéd: csirkeraguleves, tojásos nokedli
- vacsora: kaszinótojás
6. Szombat:
- reggeli: pirítós, buggyantott tojás, saláta
- ebéd: meggyleves, csirkés-zöldborsós egytál
- vacsora: tavaszi tekercs
7. Vasárnap:
- reggeli: french toast
- ebéd: magyaros zöldborsóleves, tejszínes-pesztós csirkecomb
- vacsora: gyümölcssaláta sajttal
Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!
A múlt heti menü ide kattintva érhető el.
Kiemelt kép: Getty Images
Szeretnél találkozni a Nők Lapja újságíróival és szakértőivel? Szeretettel várunk a Példakép Díj átadóján! Jegyek már kaphatók