Vrábel Kriszta azt is megmutatja, miként készíthetünk házilag ajvárt.

Akár grillen, akár serpenyőben vagy sütőben sütjük, a sajtokkal készült fogások nemcsak isteniek, de meglehetősen laktatóak is. A sajtokat természetesen tetszés szerint variálhatjuk, de mindenképp olyat válasszunk, ami bírja a sütést, és nem olvad el teljesen!

Hozzávalók 4 darabhoz:

4 darab hamburgerzsemle | kevés olaj | 8 szelet bacon | 4 darab (4x75g) grillmozzarella | zöld salátalevél és paradicsom a tálaláshoz
Az ajvárhoz: 50 dkg kápia paprika | 1 fej vöröshagyma | olívaolaj | 1 nagyobb darab paradicsom | 1 gerezd fokhagyma | só, frissen őrölt bors

  1. A megmosott paprikákat 220 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük puhára. Ha teljesen kihűltek, szedjük le a héját. Kockázzuk apróra a vöröshagymát, kevés olívaolajon dinszteljük puhára, adjuk hozzá a megpucolt, feldarabolt paprikát, a kockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Forraljuk össze a mártást 3-4 perc alatt, turmixoljuk simára. Sóval, borssal ízesítsük.
  2. Vágjuk félbe a hamburgerzsemléket, pirítsuk meg a vágott felüket olajjal kikent serpenyőben, a baconszeleteket is süssük meg. Szedjük ki, tegyük félre.
  3. A mozzarellát forró grill-lapon vagy serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt süssük aranybarnára. Kenjük meg a zsemléket ajvárral, helyezzük rá a grillezett sajtot, a bacont és zöldségeket.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 562 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/06. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.Nők Lapja Konyha