Vrábel Kriszta receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Cukorbetegség, inzulinrezisztencia vagy akár fogyókúra is lehet az oka annak, ha valakinek 160 grammos diétát írnak elő az orvosok. Ezt nem mindig egyszerű feladat betartani úgy, hogy az étrendünk finom és változatos is legyen.

Hogy megkönnyítsük a diétázók dolgát, mutatunk egy egyszerű, ám annál nagyszerűbb és egészségesebb desszertet!

Hozzávalók 8 szelethez:

7 dkg durumliszt + a formához | 5 dkg por formájú édesítőszer | 2 tojássárgája + 3 tojásfehérje | 5 dl natúr joghurt | vaj/margarin a formához | 10 dkg magozott cseresznye

  1. Keverjük össze tálban a durumlisztet az édesítőszerrel, adjuk hozzá tojássárgáját és a natúr joghurtot. Dolgozzuk simára. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk a joghurtos masszához.
  2. Vajazzunk ki, durumliszttel szórjunk meg egy 20-22 cm átmérőjű tortaformát, simítsuk bele a tésztát, szórjuk meg a magozott, felezett cseresznyével, majd 180 ºC-ra előmelegített sütőben süssük készre 45 perc alatt.
  3. Ha még rezeg a közepe, fedjük le alufóliával, és így süssük még 10 percet. Mivel tojásfehérjés desszert, össze fog esni, miközben hűl.

Egy szelet szénhidráttartalma: 10,7 gramm.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 45 PERC
KALÓRIA 133 KCAL/SZELET

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/06. lapszámában jelent meg.