Imádod a bolognai spagettit, de a bikinidiéta nem engedi a kalóriadús tésztát? Próbáld ki a külföldön már nagy népszerűségnek örvendő, zöldségekből készített „tésztákat”, amelyekhez feltétet készíteni is gyerekjáték!
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg darált csirkehús | 2 gerezd fokhagyma | só | 2-3 evőkanál olaj | 4 dl főzőtejszín | 30 dkg leveles spenót | 1 kg édesburgonya
- A darált húst összekeverjük 1 gerezd reszelt fokhagymával és kevés sóval. Diónyi golyókat formázunk a masszából, és kevés olajon, serpenyőben átsütjük minden oldalukon 10 perc alatt. Hozzáadjuk a tejszínt, a maradék reszelt fokhagymát, megsózzuk. Lefedve főzzük 10 percig.
- A spenót szárait eltávolítjuk, a leveleket megmossuk, lecsepegtetjük. A tejszínes szószba keverjük, és fedő alatt pároljuk néhány percig.
- Az édesburgonyát meghámozzuk, hosszában vékonyan (kb. 3 mm) felszeleteljük, majd a szeleteket szintén 3 mm széles csíkokra vágjuk. (Dolgozhatunk spirálozóval is.)
- Forró, sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A húsgolyós mártással tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 693 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina