A Nők Lapja Konyha júniusi számában Hernyák Tomi most azt mutatja meg, milyen szárnyasételeket készít a birtokon termett gyümölcsökből. Íme, a kedvencünk!
Hozzávalók 4 személyre:
4 fél (kb. 80 dkg csirkemellfilé) | 1 közepes fej vöröshagyma | kevés olaj | 20 dkg őszibarack/nektarin, szeletelve
A marinádhoz: 20 dkg őszibarack vagy nektarin, pürésítve | 1 evőkanál olívaolaj | 1 evőkanál szójaszósz | 2 teáskanál fehérborecet | 1 teáskanál dijoni mustár | 1 gerezd reszelt fokhagyma | nagy csipet őrölt tarka bors | só
- A marinád hozzávalóit keverőtálba öntjük, majd a fél csirkemelleket is beletesszük. Lefedjük, és hűtőbe tesszük minimum 1 órára, de akár egész éjszakára is.
- A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, majd kiolajozott tepsibe helyezzük. A húsokat a marináddal együtt eloszlatjuk rajta, majd a frissen vágott barackszeleteket a tetejükre tesszük.
- A 200 ºC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Kínálhatunk mellé salátát, főtt rizst vagy akár burgonyapürét is.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + PÁCOLÁS
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 335 KCAL/ADAG
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Filep Kata