Tedd próbára a kreativitásod – különleges lekvár receptek(x)

A saját lekvár elkészítése nem csupán a gyümölcsök befőzéséről szól. Éppen ellenkezőleg. A lekvárfőzés a Koronás Cukorral ennél sokkal többet tartogat: kísérletezhetünk, különleges receptekkel próbára tehetjük a kreativitásunkat, üvegbe zárhatjuk az édes nyarat, és, ami a legfontosabb, a szeretetét.

És mihez kezdjünk az így elkészített lekvárral? Egy finom dzsemkölteményből lehet ajándék szeretteinknek, köszönetnyilvánítás egy ismerősnek, vagy éppen a bocsánat jele valaki másnak. De lehet akár egy zamatos nyári pillanat a reggeli kenyérhez, egyenesen az üvegből. Ugye, jól hangzik?

1. Rozmaringos baracklekvár

Hozzávalók

1,5 kg sárgabarack (magozva mérve) | 1 evőkanál apróra vágott rozmaring | 500 g Koronás Befőzőcukor 3:1

Elkészítés

A barackot megmossuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, és a felét leturmixoljuk. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és a felaprított rozmaringot, és felfőzzük. Forrástól számítva 8-10 percig főzzük, majd leturmixoljuk, és forrón steril üvegekbe töltjük.

2. Lime-os málnalekvár

Hozzávalók

1,5 kg friss málna | 1 lime reszelt héja és leve | 500 g Koronás Befőzőcukor 3:1

Elkészítés

A málnát megmossuk, hozzáadjuk a lime reszelt héját és levét és a befőzőcukrot, és felforraljuk. Kevergetjük, és forrástól számítva 8–10 percig főzzük. Leturmixoljuk, még forrón steril üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk.

3. Pezsgős áfonyalekvár

Hozzávalók

1,5 kg friss áfonya | 1 dl (száraz) pezsgő | 500 g Koronás Befőzőcukor 3:1

Elkészítés

Az áfonyát megmossuk, fazékba tesszük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és a pezsgőt, és felforraljuk. Kevergetjük, és forrástól számítva 8–10 percig főzzük. Leturmixoljuk, még forrón steril üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk.

4. Zöldalmás málnalekvár

Hozzávalók

1 kg friss málna | fél kg zöldalma (tisztítva mérve) | 500 g Koronás Befőzőcukor 3:1

Elkészítés

A gyümölcsöket megmossuk, az almát kis kockákra vágjuk. A málnát és az almát összekeverjük a befőzőcukorral, és felfőzzük. Forrástól számítva 8–10 percig főzzük, majd leturmixoljuk, és forrón steril üvegekbe töltjük.

5. Áfonyás málnalekvár

+1 Cseresznyeszörp

Hozzávalók

1 kg érett cseresznye | 1 l víz | 1 kg Koronás Szirupcukor bogyós és csonthéjas gyümölcsökhöz

Elkészítés

A megmosott, kimagozott cseresznyét forraljuk fel a vízzel, és főzzük kb. 5 percig. Ha kihűlt, keverjük össze szirupcukorral és egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Nyomkodjuk át a gyümölcsmasszát, majd szűrjük le. Forraljuk fel a szirupot, majd főzzük 3 percig, és forrón töltsük a sterilizált palackokba. Szorosan zárjuk le, és tároljuk hűvös helyen.

És még ennél is több vár ránk idén nyáron a Koronás Cukorral:
Rengeteg inspiráció izgalmas receptekkel, címkék, amelyeket magunk tervezhetünk meg olyanra, amilyenre csak szeretnénk, és színes, gyümölcsöző játékok.
Nézz körül a koronascukor.hu/tobbmintlekvar oldalon, kövess minket Facebookon és Instagramon a további meglepetésekért!

Kívánjuk, hogy több legyen Neked a nyárban!
A Koronás Cukor csapat

Kiemelt kép és fotók: Argana