HOZZÁVALÓK 16 SZELETHEZ:
A piskótához: 8 tojás, 16 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 5 dkg cukrozatlan kakaópor, 15 dkg liszt
A krémhez: 4 dl narancslé, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg vaj/margarin, 2 darab narancs
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé, cukor- és csokoládétojások, 1 darab narancs
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a tojássárgáját. Végül hozzáforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
2. A masszát egy kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen 4 lapba vágjuk.
3. A krémhez 3 dl narancslevet a cukorral összeforralunk, majd besűrítjük az 1 dl narancslében elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, habosra keverjük a puha vajjal/ margarinnal, majd beleforgatjuk a narancs reszelt héját és a filézett narancsgerezdeket.
4. A krémmel összetöltjük a lapokat úgy, hogy egy vékony réteg a tetejére és az oldalára is jusson. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. 5Dermedés után a vízgőz fölött/mikróban megolvasztott étcsokoládéval bevonjuk a tetejét úgy, hogy az oldalán lecsorogjon. Cukor- és csokoládétojásokkal, narancsgerezdekkel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS: 40-45 PERC
KALÓRIA: 330 KCAL/SZELET
Még több látványos húsvéti süteményt találsz a Nők Lapja Konyha márciusi számában.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós