Ha nyár, akkor hűsítő, jeges desszertek!

Kánikulában nincs jobb hűsítő egy finom fagylaltnál vagy jégkrémnél – ha tudni akarjuk, pontosan mi van benne, és olcsóbban szeretnénk megúszni a méregdrága fagyizást, készítsük el Urbán Gábor szuper receptjét!

Hozzávalók 10-12 gombóchoz:

A fagylalthoz: 2 dl szitán áttört maracuja leve (helyettesíthető 100%-os maracujajuice-zal) | 15 dkg cukor | 3 dl víz
A mangóraguhoz: 20 dkg pürésített mangó | 10 dkg cukor | 1 citrom leve
A díszítéshez: menta | ostyarúd

  1. A mangóraguhoz a pürésített mangót a cukorral és a citrom levével forralóedénybe tesszük, felforraljuk, és alacsony lángon, kevergetve sűrűre főzzük.
  2. A fagylalthoz a szitán áttört maracuját a cukorral és a vízzel tálba tesszük, botmixerrel elkeverjük, majd fagylaltgépben elkészítjük.
  3. Tálaláskor poharakba gombócoljuk, mangós öntettel megcsorgatjuk. Mentalevéllel, ostyarúddal díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 116 KCAL/GOMBÓC

Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.